Pia Kjærsgaard taler ud: Er skuffet og føler sig svigtet

02/8/22 07:27

Ida Hansson

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pia Kjærsgaard taler ud om det svigt hun føler.

2022 har ikke været et særlig godt år for Dansk Folkeparti. Det ekstraordinære formandsvalg, som skulle samle partiet igen, har vist sig at gøre det helt modsatte - nemlig at splitte partiet yderligere.

Folketingsgruppen er blevet mere end halveret siden sidste valg. Faktisk har 11 personer forladt folketingsgruppen siden nytår. Prominente navne som Søren Espersen, Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup er blandt dem, som har forladt Dansk Folkeparti.

Sidstnævnte meldte sig i sidste uge ind i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Tilbage er Pia Kjærsgaard dog blandt andet. Det at Thulesen Dahl og Peter Skaarup har forladt partiet gør hende ondt.

Til DR fortæller hun, at hun har skuffet over den måde, som Kristian Thulesen Dahl forvaltede sin magt som partiformand på.

- Jamen, selvfølgelig har jeg da det, men det kan man ikke bruge til noget som helst. Jeg har virkeligt brugt den her sommerferie på at sige: Glem det. Eller: Gem det. Man glemmer jo ikke, men man kan gemme det, og så man kan begynde at bygge noget nyt på, og det er jeg helt klar til.

Ligeledes føler den tidligere partiformand sig svigtet af Peter Skaarup, som ligesom Kristian Thulesen Dahl i mange år har været en stor del af Dansk Folkepartis partitop. 

- Jeg synes, det er ærgerligt. Peter er gået fra Dansk Folkeparti og har svigtet det mandat, man har fået af vælgerne, og går nu over, hvor græsset er lidt grønnere for øjeblikket, fortæller Pia Kjærsgaard til DR og tilføjer, at han også har svigtet hende:

- Ja, det har han da, men det er et valg, han har truffet. Og jeg har ikke lyst til at banke mine tidligere partifæller oven i hovedet. Sket er sket.