Ingen vej udenom: Putin vil vælte Vesten

22/6/22 10:35

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Medie melder ud, at der er 'ingen vej udenom' Putins skræmmende plan om at vælte Vesten.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, iværksatte den 24. februar en invasion af nabolandet Ukraine, efter at mere end 100.000 af Vladimir Putins tropper brugte uger på at stationere sig langs grænsen til deres nabo. Siden da er flere byer lagt i ruiner efter eksplosive angreb og tusinder af civile døde.

Dette satte straks Vesten i gang med en afgørende handling, og ramte Rusland med tunge sanktioner.

Nu tager krigen en rystende drejning.

Ifølge Express planlægger Moskva at vælte Vesten. 

I sidste uge beskrev Kreml-propagandisten Margarita Simonyan Ruslands plan om at tvinge Vesten til at udrydde sanktioner under St. Petersborgs Internationale Økonomiske Forum.

Hun talte direkte til den russiske præsident, som var til stede ved begivenheden, og begyndte med at hævde, at der er en "kynisk joke", som "har cirkuleret på det seneste i Moskva. Jeg har hørt det flere gange fra forskellige mennesker: Sult er vores sidste håb".

"Det betyder, at når sulten først melder sig, vil dette bringe dem til fornuft... Det er, når de vil ophæve sanktionerne og vil være venner med os, fordi de vil forstå, at der ikke er nogen vej udenom," fortsatte hun.

Da påpegede Putin også, at den globale hvede forsyning er mindsket, er de vestlige nationers skyld.

"At få folk i disse lande [Afrika og Mellemøsten] til at lide af sult er noget, vi meget gerne vil undgå," sagde den russiske præsident. 

Det skriver Express

Men EU's udenrigspolitiske chef Josep Borrell slog rasende tilbage og fordømte hungersnødstruslen som et "bevidst forsøg på at skabe sult i verden for at lægge pres på EU [for at ophæve sanktionerne]".