Efter otte års fravær i Rema 1000: Nu vender klimasynder tilbage på hylderne

28/7/22 10:59

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Det har været en af Rema 1000s hjertesager, at skære den ud, men nu vender produkter med én bestemt ingrediens tilbage på hylderne.

Den norske supermarkedskæde, Rema 1000, var én af de første kæder, der for alvor satte gang i kampen mod madspild og fokus på bæredygtighed.

Derfor var det også helt naturligt for discountkæden i 2014 at fjerne palmeolie som en af ingredienserne i deres egne produkter, ligesom der ikke længere blev taget nye produkter med palmeolie ind i sortimentet.

Det skriver Dagens.dk.

Det skyldes, at produktionen af palmeolie går hårdt ud over regnskov og dyreliv på grund af skovrydning.

Men nu har den norske supermarkedskæde måtte fravige sine principper, skriver Nettavisen.

Ifølge det norske medie har krigen i Ukraine og den deraf komne madolie-krise nemlig gjort, at flere af kædens leverandører ikke kan skaffe bæredygtig olie, herunder solsikkeolie, og derfor er nødt til at bruge palmeolie i stedet, hvilket kæden er gået med til. 

"At skære palmeolie ud er en af vores hjertesager," forklarer Line Aarnes, der er kategori- og indkøbsdirektør i Rema 1000, til Nettavisen, som fortsætter:

"[...] nu har vi midlertidigt accepteret [palmeolie] på grund af manglen på solsikkeolie som følge af krigen i Ukraine."