5 tricks: Sådan holder du din avocado frisk i op til 6 måneder

28/7/22 09:20

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Avocadoer bliver hurtigt brune og kedelige, men det kan du undgå nu.

Samira Kazan, vinderen af ​​Netflix' Crazy Delicious, går under navnet Alphafoodie online, hvor hun driver sin blog med hovedsagelig plantebaseret mad. Det skriver Express.

Hun har 646.000 følgere på sin TikTok-konto, hvor hun har samlet over 10,2 millioner likes og testet fem populære hacks for at holde avocadoerne friske.

Opbevaring af avocadoer i vand

Dette hack er gået viralt, og nogle hævder, at det kan holde avocadoer friske i fire uger.

Der er dog en stor advarsel knyttet til dette hack. Faktisk har US Food and Drug Administration (FDA) advaret mod hacket, fordi det kan forårsage Listeria.

"FDA anbefaler ikke denne praksis. Den største bekymring så muligheden for, at eventuelle resterende menneskelige patogener (Listeria monocytogenes, salmonella), der kan opholde sig på avocadooverfladen, potentielt kan formere sig under opbevaringen, når de nedsænkes i vand," lød det i en erklæring.

Avocado, citrusjuice og husholdningsfilm

"Jeg kan godt lide denne, fordi den efter et par dage stadig bevarede sin grønne farve," sagde Samira Kazan.

Citronsaft på avocado er en almindeligt anbefalet metode til at holde den grøn. Citron er fuld af antioxidanter, som bremser iltets ældningsegenskaber.

Avocado og løg

Det siges, at løg har egenskaber, der hjælper med at holde en avocado frisk.

Svovlforbindelserne i løg menes at stoppe bruningen af ​​avocadoen. Hacket går ud på at opbevare avocado i en lufttæt beholder med hakket løg.

Samira Kazan fandt dog, at hacket ikke var særlig effektivt. "Absolut ikke. Det fylder ikke kun køleskabet med lugten af ​​løg, men det hele er også bare forkert," sagde hun.

Frysning af avocadoskiver

"Den metode er fantastisk. Efter min mening kunne det bruges til smoothies," sagde eksperten.

Avocadoer kan fryses i mange former, hele, i skiver, moses eller pureres. Forsegl enkelt avocadoen i en plastik- eller vakuumforseglet pose.

Frosne guacamole tern

Dette hack inkluderer også at fryse avocadoen, men på en anden måde. Mos først avocadoen.

Hæld så bare dette i en isterningbakke. Frys, og når du vil have avocado, så optø! Frossen avocado kan holde sig i køleskabet i mellem fire og seks måneder.